Informace o zpracování a ochraně osobních údajů

Ochrana osobních údajů
Sdružení knihoven České republiky (SDRUK) je správcem osobních údajů.
Při zpracovávání údajů udržujeme soulad s legislativou Evropské unie i s návaznou legislativou České republiky. Zpracováváme pouze nezbytné osobní údaje k danému účelu, ukládáme je po nezbytnou dobu a nakládáme s nimi způsobem, který zajišťuje jejich náležité zabezpečení.

Akce pořádané SDRUK
Vaše osobní údaje zpracováváme za účelem organizačního zajištění akce (např. konference Knihovny současnosti), včetně zasílání informací s účastí na akci souvisejících. Právním důvodem k tomuto zpracování je plnění smlouvy o poskytování objednaných služeb v rámci účasti na akci.

Zpracováváme údaje, které poskytnete na přihlášce na akci a údaje vztahující se k Vaší účasti na ní. Tyto osobní údaje vymažeme po uplynutí tří měsíců od skončení akce.

Dále zpracováváme jméno, příjmení a číslo bankovního účtu po dobu pěti let od konce účetního období daného roku, a to za účelem plnění evidenčních povinností dle zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví. Tyto údaje pro nás zpracovává účetní firma 1. Malešická účetní, s.r.o. (Rektorská 22; 108 00 Praha 10; IČO 27081036)

Zasílání newsletteru SDRUK
Zaškrtnutím možnosti „Chci odebírat newsletter SDRUKu“ v přihlášce na akci nebo v patičce webu udělujete SDRUK navíc souhlas s dalším zpracováváním tohoto Vašeho osobního údaje – e-mailové adresy.
Účelem zpracování e-mailové adresy je v tomto případě zasílání newsletteru SDRUK.

Váš souhlas se zpracováním e-mailové adresy a tedy i se zasíláním newsletteru můžete kdykoliv odvolat, a to zasláním nesouhlasného emailu na adresu sdruk@sdruk.cz

Pokud Váš souhlas neodvoláte dříve, bude správce Vaši e-mailovou adresu zpracovávat nejdéle 3 roky od posledního zaslaného newsletteru.

Cookies
Cookies jsou malé textové soubory, které webové stránky ukládají do vašeho prohlížeče. Obsahují informace jako vaše nastavení, nebo data nutná k funkčnosti přihlášení.

Cookies neukládají data o vaší osobě. Některé cookies jsou nezbytné pro správné fungování stránky, jiné se využívají na zvýšení kvality stránky a spokojenosti uživatele.

Co soubory cookies umožňují?

  • Zapamatovat si vaše přihlašovací údaje, abyste je nemuseli pokaždé zadávat
  • Zajistit bezpečnost po přihlášení
  • Zapamatovat si obsah vašeho nákupního seznamu
  • Zajistit jednotné působení celé stránky a její správnou funkčnost, aby bylo možné dokončit proces nákupu bez komplikací
  • Zapamatovat si místo, ke kterému jste se dostali v určité posloupnosti
  • Snížit dobu nahrávání stránek, které navštívíte
  • Upravit a správně zacílit reklamu
  • Analyzovat výkon různých prodejních kanálů
  • Zvýšit uživatelské pohodlí webu, zkvalitnit online služby

Soubory cookies lze pomocí vašeho webového prohlížeče odmítnout, nebo nastavit užívání pouze některých. Pokud nám však nepovolíte použití cookies, některé funkce a stránky nebudou fungovat tak, jak by měly. 

Nastavení soukromí ve vašem počítači najdete v menu internetového prohlížeče. Bližší informace o prohlížečích a o způsobu nastavení předvoleb pro soubory cookies naleznete na následujících webových stránkách:

Chrome

Firefox

Vaše práva
Níže uvádíme Vaše práva. Upozorňujeme, že před vyhověním Vašemu požadavku přiměřeným způsobem ověříme Vaši totožnost.

  • Právo na přístup k Vašim osobním údajům: Rádi Vám odpovíme na dotaz, které údaje o Vás uchováváme, případně poskytneme zdarma jejich kopii.
  • Právo na opravu: Pokud zjistíte nepřesnost či nepravdivost Vašich údajů a upozorníte nás, obratem Vaše údaje opravíme.
  • Právo na výmaz: Osobní údaje, které potřebujeme pro výše uvedené účely, bohužel vymazat nemůžeme. Jiné se snažíme neuchovávat.
  • Právo na přenositelnost údajů: Předáme Vaše osobní údaje Vám nebo jinému správci, budete-li si to přát, a to ve strojově čitelné elektronické podobě.

Se zpracováním osobních údajů nám pomáhají zaměstnanci Městské knihovny v Praze.

Ochrana osobních údajů v ČR
Česká republika je jako členská země Evropské unie povinna respektovat jednotnou legislativu Evropské unie. V současné době pro ochranu osobních údajů je to zejména nařízení 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů, známé také jako GDPR, které je účinné od 25. 5. 2018.

Dohled nad dodržováním Nařízení má Úřad pro ochranu osobních údajů, na který je možné se obrátit v případě stížnosti, dotazu nebo prošetření nejasností. Budeme však rádi, pokud se s podnětem ohledně svých osobních údajů obrátíte nejprve na sdruk@sdruk.cz.