Vzdělávání pracovníků knihoven v oblasti digitálních kompetencí

Díky spolupráci s Úřadem práce lze nyní čerpat dotace na vzdělávání pracovníků knihoven v oblasti digitálních kompetencí. Tato příležitost vznikla v návaznosti na memorandum podepsané mezi Národní knihovnou ČR a Úřadem práce ČR.

Info pro knihovny

Další informace ke stažení zde. Pro stažení souboru klikněte ↑

Zapojit se mohou všechny knihovny zřízené obcí nebo krajem. Pro realizaci kurzu se podává se online žádost, registraci provede statutární orgán (u knihoven, které jsou organizační složkou obce starosta), který může pověřit jiného pracovníka jako administrátora projektu. Dále je definovaný schvalovací proces, ÚP deklaruje schválení žádost v řádu několika málo týdnů.

Při úspěšné žádosti organizace neplatí žádné další poplatky (část je hrazena z projektu, část hradí MPSV). Po schválení žádosti provede organizace výběr dodavatele kurzu formou veřejné zakázky. Lze si domluvit kurz na míru pro danou organizaci (dle svých potřeb), je možné se též inspirovat v nabídce jsemvkurzu.cz.

Projekt je nutné předfinancovat (tj. počítat s tím v rozpočtu, vyjednat se zřizovatelem), příspěvek bude poskytnut po ukončení kurzu a doložení příslušných dokumentů stanovených ve smlouvě.

Min. délka kurzu je 16 h, max. 80 hodin. Kurzy je možné realizovat prezenčně, distančně nebo kombinovaně dle dohody s dodavatelem služby. Účastníci obdrží osvědčení o absolvování.

Projekt trvá do roku 2025, vyúčtování musí proběhnout do konce září 2025, příjem žádostí bude ukončen 31. 7. 2025.

Doporučujeme využít tuto možnost, jedná se o skvělou příležitost se proškolit v klíčových kompetencích.

  • Projekt Jsem v kurzu:
    • Kde se s projektem setkáte

      • na celostátní konferenci KKS (Olomouc) – 10.-12. 9. 2024

      • projekt bude nosným tématem pro Týden knihoven v říjnu 7.–13. 10.

      • ÚP chystá na podzim celostátní kampaň v médiích (ČT, ČRo, periodika…)